Info

Coronaprotocol

Voor toegang tot het TT Circuit Assen geldt het Coronaprotocol:
- QR-code via je Coronacheck app
- negatieve Coronatest op papier
- herstelbewijs

IDC organisatie

Het International Dutch Championship is ontstaan uit OW Cupraces welke sinds 2013 werden georganiseerd, voor 2013 werden KNMV Cupraces georganiseerd. In 2021 zijn de OW Cupraces opgegaan in het International Dutch Championship, het IDC kampioenschap. Door de klassenstructuur bieden IDC races deelnemers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien in de motorrace. Breedtesporters en topsporters ondersteunen elkaar in hun ontwikkeling.
In het International Dutch Championship worden de rijders in twee klassen 600cc en in drie klassen 1000cc ingedeeld. Alle klassen worden gescheiden door klasselimiettijden. Omdat de rijder in verschillende klassen kan rijden ervaart iedere rijder competitie en plezier op haar / zijn eigen niveau. De rondetijden op het TT Circuit Assen in de verschillende klassen variëren van 1.39.0 min. tot 2.12.0 min.

Professionaliteit

Tijdwaarneming, technische controle, medische aspecten, race-control, baancommissarissen het is allemaal aanwezig bij IDC races. Jarenlange ervaring met zowel KNMV Cup- als OW Cupraces hebben ervoor gezorgd dat wij als organisatie weten wat er nodig is om een spannende en sfeervolle competitie te organiseren.

International Dutch Championship

De klassen waar in 2021 gestart kan worden zijn:

  • Dutch Superbike
  • Dutch Supersport
  • Dutch ProClass 1000
  • Dutch ProClass 600
  • Dutch SportClass 1000

informatie open wegrace cup

IDC racelicentie

Alle aspirant-deelnemers, die nog niet in het bezit zijn van een IDC licentie maar wel van start willen in de International Dutch Championship en die nog niet eerder in bezit zijn geweest van een motorracelicentie, dienen een eendaagse CRT racelicentiecursus te volgen.
De CRT racelicentiecursus wordt op vrijdag 9 april 2021 op het TT Circuit Assen georganiseerd.
Mocht je nog geen racelicentiecursus hebben gedaan dan kun je al wel vast een IDC licentie 2021 bij ons aanvragen en een rijnummer kiezen. Natuurlijk wordt de licentie pas dan uitgereikt als de racelicentiecursus met goed gevolg is afgesloten.

Geluidlimiet

De deelnemer is verantwoordelijk dat haar / zijn motor in een perfect technische staat verkeert.
IDC races worden georganiseerd op type 2 en 3 dagen waar de statische geluidlimiet van 102,9 dBA geldt. Overschrijding van de geldende statische geluidlimiet leidt tot diskwalificatie.
Om tot een reducering van de geluidproduktie te komen dient, naast een maximale structurele demping van het inlaat- en uitlaatgeluid, waar mogelijk de binnenzijde van kuip, zitje en onderzijde tank van geluidsabsorberend, zelfklevend en flexibel isolatiemateriaal te worden voorzien.
Gebruik van dit materiaal laat zien dat resonantie en geluidoverdracht sterk beperkt wordt.