CORONAPROTOCOL

Voor toegang tot het TT Circuit Assen geldt het Coronaprotocol:
- QR-code via je Coronacheck app
- negatieve Coronatest op papier
- herstelbewijs

IDC ORGANISATIE

Het International Dutch Championship is ontstaan uit OW Cupraces welke sinds 2013 werden georganiseerd, voor 2013 werden KNMV Cupraces georganiseerd.
In 2021 zijn de OW Cupraces opgegaan in het International Dutch Championship, het IDC kampioenschap. Door de klassenstructuur bieden IDC races deelnemers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien in de motorrace. Breedtesporters en topsporters ondersteunen elkaar in hun ontwikkeling.
In het International Dutch Championship worden de rijders in twee klassen 600cc en in drie klassen 1000cc ingedeeld. Alle klassen worden gescheiden door klasselimiettijden. Omdat de rijder in verschillende klassen kan rijden ervaart iedere rijder competitie en plezier op haar / zijn eigen niveau. De rondetijden op het TT Circuit Assen in de verschillende klassen variƫren van 1.39.0 min. tot 2.12.0 min.

Professionaliteit

Tijdwaarneming, technische controle, medische aspecten, race-control, baancommissarissen het is allemaal aanwezig bij IDC races. Jarenlange ervaring met organiseren van races in het binnen- en buitenland hebben ervoor gezorgd dat wij als organisatie weten wat er nodig is om een spannende en sfeervolle competitie te organiseren.

International Dutch Championship

De klassen waar in 2022 gestart kan worden zijn:
- Dutch Superbike
- Dutch Supersport
- Dutch ProClass 1000
- Dutch ProClass 600
- Dutch SportClass 1000

IDC info.jpg

IDC racelicentie

Alle aspirant-deelnemers, die nog niet in het bezit zijn van een IDC licentie maar wel van start willen in de International Dutch ChampionshipĀ en die nog niet eerder in bezit zijn geweest van een motorracelicentie, dienen een eendaagse CRT motorrace-licentiecursus te volgen.
De CRT racelicentiecursus wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 april 2022 op het TT Circuit Assen georganiseerd.
Mocht je nog geen cursus hebben gedaan dan kun je al wel vast een IDC licentie 2022 bij ons aanvragen en een rijnummer kiezen. Natuurlijk wordt de licentie pas dan uitgereikt als de cursus met goed gevolg is afgesloten.

Geluidlimiet

De deelnemer is verantwoordelijk dat haar / zijn motor in een perfect technische staat verkeert.
IDC races op het TT Circuit Assen worden georganiseerd op type 2 en 3 dagen waar de statische geluidlimiet van 102,9 dBA geldt. Op type 3 dagen geldt een maximale dynamische geluidlimiet van 101 dBA. Overschrijding van de geldende statische / dynamische geluidlimiet leidt tot diskwalificatie.
Om tot een reducering van de geluidproduktie te komen dient, naast een maximale structurele demping van het inlaat- en uitlaatgeluid, waar mogelijk de binnenzijde van kuip, zitje en onderzijde tank van geluidsabsorberend, zelfklevend en flexibel isolatiemateriaal te worden voorzien.
Gebruik van dit materiaal laat zien dat resonantie en geluidoverdracht sterk beperkt wordt.

Bandenservices

Paddock-service Track Support is op iedere IDC race aanwezig, is multi-branding en verkoopt en wisselt banden van meerdere merken op het paddock. Mocht een deelnemer voorafgaand aan het event een band willen bestellen neem dan kontakt op met Track Support.
Gegevens Track Support; mailadres: info@tracksupport.nl - tel.nr.: 0031 641 776 079 - adres Track Support Shop: Ketellapperstraat 19 - 9403 VS Assen.

Technische ondersteuning

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de perfecte technische staat van haar/zijn motor. Track Support kan kleine technisch reparaties op het paddock verrichten. Op het paddock zijn service verleners aanwezig welke merk gebonden verkoop en service kunnen verlenen. Edwin Ott Motoren en Ten Kate Racing Products zijn gespecialiseerd voor het merk Yamaha, Druijff Racing voor het merk Kawasaki.