IDC ORGANISATIE

Het International Dutch Championship is ontstaan uit OW Cupraces welke sinds 2013 werden georganiseerd, voor 2013 werden KNMV Cupraces georganiseerd.
In 2021 zijn de OW Cupraces opgegaan in het International Dutch Championship, het IDC kampioenschap. Door de klassenstructuur bieden IDC races deelnemers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien in de motorrace. Breedtesporters en topsporters ondersteunen elkaar in hun ontwikkeling.
In het International Dutch Championship worden de rijders in twee klassen 600cc en in drie klassen 1000cc ingedeeld. Alle klassen worden gescheiden door klasselimiettijden. Omdat de rijder in verschillende klassen kan rijden ervaart iedere rijder competitie en plezier op haar / zijn eigen niveau. De rondetijden op het TT Circuit Assen in de verschillende klassen variëren van 1.39.0 min. tot 2.12.0 min.

Professionaliteit

Tijdwaarneming, technische controle, medische aspecten, race-control, baancommissarissen het is allemaal aanwezig bij IDC races. Jarenlange ervaring met organiseren van races in het binnen- en buitenland hebben ervoor gezorgd dat wij als organisatie weten wat er nodig is om een spannende en sfeervolle competitie te organiseren.

International Dutch Championship

De klassen waar in 2022 gestart kan worden zijn:
- Dutch Superbike
- Dutch Supersport
- Dutch ProClass 1000
- Dutch ProClass 600
- Dutch SportClass 1000

IDC info.jpg

IDC racelicentie

Alle aspirant-deelnemers, die nog niet in het bezit zijn van een IDC licentie maar wel van start willen in de International Dutch Championship en die nog niet eerder in bezit zijn geweest van een motorracelicentie, dienen een eendaagse CRT motorrace-licentiecursus te volgen.
De CRT racelicentiecursus wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 april 2022 op het TT Circuit Assen georganiseerd.
Mocht je nog geen cursus hebben gedaan dan kun je al wel vast een IDC licentie 2022 bij ons aanvragen en een rijnummer kiezen. Natuurlijk wordt de licentie pas dan uitgereikt als de cursus met goed gevolg is afgesloten.

Geluidlimiet

De deelnemer is verantwoordelijk dat haar / zijn motor in een perfect technische staat verkeert.
IDC races op het TT Circuit Assen worden georganiseerd op type 2 en 3 dagen waar de statische geluidlimiet van 102,9 dBA geldt. Op type 3 dagen geldt een maximale dynamische geluidlimiet van 101 dBA. Overschrijding van de geldende statische / dynamische geluidlimiet leidt tot diskwalificatie.
Om tot een reducering van de geluidproduktie te komen dient, naast een maximale structurele demping van het inlaat- en uitlaatgeluid, waar mogelijk de binnenzijde van kuip, zitje en onderzijde tank van geluidsabsorberend, zelfklevend en flexibel isolatiemateriaal te worden voorzien.
Gebruik van dit materiaal laat zien dat resonantie en geluidoverdracht sterk beperkt wordt.

Track Support bandenservice

De paddock-service "Track Support" is op ieder CRT / IDC event aanwezig. Track Support heeft de exclusieve verkoop en levering van banden op het paddock. Racebanden welke gekocht worden bij Track Support worden voorzien van een IDC bandensticker, voor straatbanden geldt dit niet.
Indien een deelnemer voorafgaand aan het event banden wil bestellen neem dan kontakt op met Track Support of kom langs bij de Track Support Shop.
Openingstijden Track Support Shop
- dinsdag t/m zaterdag 09.00 - 17.30 uur.
- zondag en maandag gesloten

Track Support
Ketellapperstraat 19
9403 VS Assen
Mob.nr: 0031 651 615 278
Mailadres: info@tracksupport.nl
Website: https://tracksupport.nl/

Technische ondersteuning

Track Support verkoopt universele onderdelen en kan kleine technische reparaties op het paddock verrichten.
Naast Track Support leveren meerdere service-verleners op ieder CRT / IDC event merk gebonden service en merk gebonden verkoop van onderdelen op het paddock.
Service-verleners zijn:
Edwin Ott Motoren – Yamaha
E-mail: edwin@ott-motoren.nl - Tel. 0031 251 315 030
Ten Kate Racing Products – Yamaha - Honda
E-mail: R.Belt@tenkateracingproducts.com - Tel. 0031 529 488 815
Druijff Racing – Kawasaki
E-mail: info@superbikez.nl - Tel. 0031 612 690 218