International Dutch Championship

Het IDC kampioenschap 2024 wordt in twee klassen 600cc en twee klassen 1000cc verreden.
In het seizoen 2024 kent het IDC in de 600cc klassen een dubbel kampioenschap.
Klassen Dutch ProClass 600 / Dutch ProClass 600 Next Generation bikes rijden samen en kennen een afzonderlijke huldiging, puntentelling en kampioenschap.
Klassen Dutch Supersport / Dutch Supersport Next Generation bikes rijden samen en kennen een afzonderlijke huldiging, puntentelling en kampioenschap.
Klassen zijn onderling van elkaar gescheiden via klassen-limiettijden, als referentie geldt de snelste rondetijd op het TT Circuit Assen op een droog circuit.

Indeling IDC klassen 2024

Dutch ProClass 600 / Dutch ProClass 600 NG: vanaf 15 jaar - rondetijd tussen 1.52.0 - 2.12.0 min.
Dutch Supersport / Dutch Supersport NG: vanaf 15 jaar - rondetijd sneller dan 1.52.0 min.
Dutch ProClass 1000: vanaf 17 jaar - rondetijd tussen 1.51.0 - 2.12.0 min.
Dutch Superbike: vanaf 17 jaar - rondetijd sneller dan 1.51.0 min.

International Dutch Championship

IDC licentie

Om deel te kunnen nemen aan het International Dutch Championship heb je een IDC licentie 2024 nodig. Dit kan of een jaarlicentie of een daglicentie zijn. Met een daglicentie kun je aan maximaal 3 IDC races per jaar deelnemen en aan de IDC Endurance op het TT Circuit Assen. Rijders in het bezit van een geldige licentie van een buitenlandse bond dienen een IDC dag- of IDC jaarlicentie aan te vragen om aan IDC races deel te kunnen nemen.
Om in bezit te komen van een IDC licentie kun je een aanvraag doen via deze website. Mocht je nog niet eerder een motorrace licentie hebben gehad, of 3 jaar geen motorraces hebben gereden, dien je een motorrace-licentiecursus te volgen. CRT organiseert haar CRT motorrace-licentiecursus op vrijdag 5 april 2024 op het TT Circuit Assen, dit is voor de eerste IDC race van het seizoen op zaterdag 6 april 2024.
De licentiecursus bestaat uit 5 praktijksessies afgewisseld door theoriesessies plus een schriftelijk theorie-examen met vragen over de vlaggencodes.

Kleding- en helmvoorschriften

Het dragen van een deugdelijke leren eendelige raceoverall, rugprotector, leren handschoenen en leren racelaarzen, die voorzien zijn van een goede enkelbescherming, zijn tijdens de CRT motorrace-licentiecursus verplicht.
Verder dien je een helm te dragen van het integraaltype en dient de helm voorzien te zijn van het keurmerk ECE.22.05 of ECE. 22.06 en een dubbel D-sluiting.

Betaling IDC Events

Bij inschrijving staan 2 opties voor de betaling van uw circuitdag.
1. Ideal: het bedrag dient 4 weken voor datum van uw event betaald te zijn. Is dit niet het geval dan wordt uw inschrijving verwijderd en plaatsen wij iemand van de wachtlijst.
2. Anders: u kunt de factuur downloaden in uw account,. Zorg ervoor dat de factuur 4 weken voor datum van uw event overgemaakt is naar de IDC rekening onder vermelding van het factuurnummer. Is dit niet het geval dan wordt uw inschrijving verwijderd en plaatsen wij iemand van de wachtlijst.
Bij annulering vindt er geen restitutie plaats.
Indien races worden afgelast wegens overmacht (slecht weer, olie op de baan, enz.), zal door de organisator geen terugbetaling worden gedaan.

IDC 2024 betaling