International Dutch Championship

Het IDC kampioenschap 2023 wordt in twee klassen 600cc en twee klassen 1000cc verreden, klik voor het technische reglement op deze link: technisch reglement IDC
Klassen zijn onderling van elkaar gescheiden via klassen-limiettijden, als referentie geldt de snelste rondetijd op het TT Circuit Assen op een droog circuit.
Nieuw in het IDC kampioenschap 2023 is de Dutch Naked Bike klasse, klik voor het technisch reglement op deze link: technisch reglement Dutch Naked Bike klasse

Indeling IDC klassen 2023

Dutch ProClass 600: vanaf 15 jaar - rondetijd tussen 1.54.0 - 2.12.0 min.
Dutch Supersport: vanaf 15 jaar - rondetijd sneller dan 1.53.9 min.
Dutch ProClass 1000: vanaf 17 jaar - rondetijd tussen 1.52.0 - 2.12.0 min.
Dutch Superbike: vanaf 17 jaar - rondetijd sneller dan 1.51.9 min.
Dutch Naked Bike: vanaf 15 jaar - rondetijd sneller dan - 2.12.0 min.

International Dutch Championship

IDC licentie

Om deel te kunnen nemen aan het International Dutch Championship heb je een IDC licentie nodig. Dit kan of een jaarlicentie of een daglicentie zijn. Met een daglicentie kun je aan maximaal 3 IDC races per jaar deelnemen en aan de IDC Endurance op het TT Circuit Assen. Rijders in het bezit van een geldige licentie van een buitenlandse bond dienen een IDC dag- of IDC jaarlicentie aan te vragen om aan IDC races deel te kunnen nemen.
Om in bezit te komen van een IDC licentie kun je een aanvraag doen via deze website. Mocht je nog niet eerder een motorrace licentie hebben gehad, of 3 jaar geen motorraces hebben gereden, dien je een motorrace-licentiecursus te volgen. CRT organiseert haar motorrace-licentiecursus op donderdag 6 en vrijdag 7 april 2023 op het TT Circuit Assen, dit is voor de eerste IDC race van het seizoen op zaterdag 8 april 2023.
De licentiecursus bestaat uit 5 praktijksessies afgewisseld door theoriesessies plus een schriftelijk theorie-examen met vragen over de vlaggencodes.

Kleding- en helmvoorschriften

Het dragen van een deugdelijke leren eendelige raceoverall, rugprotector, leren handschoenen en leren racelaarzen, die voorzien zijn van een goede enkelbescherming, zijn tijdens de CRT motorrace-licentiecursus verplicht. Verder dien je een helm te dragen van het integraaltype en deze dient voorzien te zijn van het keurmerk ECE.22.05 of ECE. 22.06 en dubbel D-sluiting.

Betaling

Inschrijfgeld IDC races dient 3 weken voor datum event bij organisator binnen te zijn volgens de bij inschrijving gekozen betaalmethode.
Mocht voor automatische incasso gekozen zijn zal deze 3 weken voor datum event plaatsvinden.
Heb je gekozen voor de automatische incasso als betaalmethode voor je ingeschreven events, en de incasso opdracht mislukt om welke reden dan ook, zijn wij helaas genoodzaakt het inschrijfbedrag met € 4,50 te verhogen in verband met een boete welke wij van de bank opgelegd krijgen.
Betaling is bevestiging van inschrijving.
Inschrijvingen van IDC jaarlicenties gaan voor inschrijvingen van IDC daglicenties tot 3 weken voor het event.
Indien races worden afgelast wegens overmacht (slecht weer, olie op de baan, enz.), zal door de organisator geen terugbetaling worden gedaan.

IDC site betaling.jpg