None

O'leben 2 2021.jpg

Info en inschrijving Oschersleben / Nürburgring

Voor de IDC races op in Oschersleben op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni heeft de organisatie gekozen om 2 tijdblokken in te huren in plaats van 3 tijdblokken. Dit geldt ook voor de races op de Nürburgring op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli.
De reden om 2 in plaats van 3 tijdblokken in te huren is een gevolg van het aantal deelnemers dat in 2021 heeft deelgenomen aan beide races. In Oschersleben waren dit 6 deelnemers “teveel” om in 2 groepen te rijden, in Nürburgring was het aantal deelnemers passend in 2 groepen.
Vervolgens is gekeken hoeveel deelnemers zich in iedere klasse had ingeschreven en hieruit blijkt dat de Dutch SportClass 1000, zowel in Oschersleben als op de Nürburgring, het minste aantal inschrijvers telt. Op basis hiervan is de beslissing genomen om de Dutch SportClass 1000 niet op te nemen in het programma in Oschersleben en Nürburgring.
Wij begrijpen dat dit vervelend is voor de deelnemers in deze klasse echter de kosten voor 3 tijdblokken is te hoog in verhouding tot het aantal deelnemers.

Uit het oogpunt van veiligheid vindt de organisatie, gezien het snelheidsverschil, het niet verantwoord om de Dutch SportClass 1000 of bij de 600 of de 1000 klasse in te voegen.
Samenvoegen van de Dutch SportClass 1000 met een Duitse klasse in Oschersleben is niet mogelijk, voor de Nürburgring is deze optie nog in overleg.
Wij hopen op begrip voor deze beslissing.

O'leben 1 2021.jpg

Inschrijven

Er is nu een tijdblok voor de Dutch ProClass 600 / Dutch Supersport en een tijdblok voor de Dutch ProClass 1000 / Dutch Superbike.
Voor digitaal inschrijven voor de IDC races Oschersleben klik op deze link: Inschrijven Oschersleben 2022
Voor digitaal inschrijven voor de IDC races Nürburgring klik op deze link: Inschrijven Nürburgring