None

IDC Endurance "The 7hrs of Assen 2023"

7 uurs 1

Initiatiefnemers

Het International Dutch Championship (IDC), voorheen Open Wegrace Cup, kent een lange historie van een voortrekkersrol binnen de Nederlandse motorsport. Vele klassen werden er gestart en ontwikkeld door het IDC en
OW Cup organisaties en menig rijder, welke zich nu manifesteert in Europese en Internationale competities, komen uit deze klassen voort.
Jaren geleden werd gestart met het organiseren van Endurance races met als eerste de 500 km. van Assen, later kwam hiervoor de 501 van Assen hiervoor in de plaats. In 2022 ging de IDC organisatie met het TT Circuit Assen in overleg om te inventariseren of een langere race dan de 501 km. mogelijk was en de uitslag was positief.

Respect

Dankzij de medewerking van het TT Circuit Assen en haar baco’s begonnen zaterdag 9 juli 2022 via de spectaculaire
Le Mans start 56 teams aan hun eerste 7 uurs race op Assen. Een echte Endurance van 7 uur waarbij vele aspecten welke behoren bij de motorsport aan de orde komen. Communicatie, planning, tactiek, preparatie machines, conditionele en geestelijke aspecten en het behouden van respect voor elkaar.
Het zit allemaal verweven in de 7 uurs Endurance., The 7hrs of Assen.

7 uurs 3

The 7hrs of Assen 2023

Zaterdag 8 juli 2023 wordt de 2e editie van The 7hrs of Assen op het TT Circuit Assen verreden en wederom staan er maar liefst 56 teams aan de Le Mans start. In toenemende mate staat The 7hrs of Assen in de belangstelling van teams uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.
Zo staan drie rijders van het winnende YART team van de 24 heures de Spa, meetellend voor het EWC (Endurance World Championship 2023) aan de Le Mans start van The 7hrs of Assen nl. Niccolo Canepa, Marvin Fritz en
Karel Hanika. Deze rijders rijden begin augustus ook de befaamde Suzuka 8 hours.

Klik op deze link voor de deelnemerslijst: Deelnemerslijst The 7hrs of Assen 2023 per 4 juli 2023

Klik op deze link voor het tijdschema: Tijdschema The 7hrs of Assen 2023

Twee klassementen

Gezien het aantal inschrijvingen van professionele en semi-professionele teams hanteert de IDC organisatie in 2023 twee klassementen welke gescheiden worden op basis van rondetijden verreden in de kwalificatie.
Snelste klasse heet Master Class - Minder snelle klasse heet Expert Class.
Gestreefd wordt naar een gelijk aantal teams in beide klassen.

Achter de pitboxen

In de boxen, in de pitstraat, aan de pitmuur en op de baan is er volop bedrijvigheid en actie. Achter de pitboxen heeft de IDC organisatie voor met name de kinderen een mini-kermis laten opbouwen waar ouders, familie en kinderen kosteloos van gebruik kunnen maken en zo ook momenten van ontspanning mogelijk zijn.

7 uurs 2

Gratis entree - Free Paddock

Alle IDC races op het TT Circuit Assen kennen gratis parkeren, gratis entree en free paddock zo ook The 7hrs of Assen op zaterdag 8 juli 2023. Dringend verzoek is wel om de teams ongestoord hun werk te laten doen.

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen van de IDC-organisatie door middel van de IDC nieuwsbrief?
Klik dan op deze link: Aanmelden IDC nieuwsbrief